لطفا چند لحظه صبر کنید .

مناسبت روز
سیدحسن نصرالله
مناسبت سال
س
آمار سایت
  • آنلاین : 16
  • امروز : 370
  • دیروز : 108
  • این ماه : 5965
  • ماه گذشته : 7832
  • بازدید کل : 681459
نظرسنجی
تعداد آراء : 9
به خدمات ارائه شده توسط مدیریت امور عشایر در سال 1402 چه امتیازی می دهید؟

تاریخچه سازمان امور عشایر ایران:

 

جامعه عشایری ایران در طول تاریخ پرفراز و نشیب کشور همواره نقشی انکار ناپذیر رادر حوزه سیاست و اقتصاد کل کشور ایفا نموده است و با توجه به نقش غیر قابل اغماض این جامعه، دولتهای گذشته هیچگاه نتوانستنداین قشر غیور و مولد را به حاشیه برانند، اما وجود ضعفهای متعدد در این دولتها باعث شده بود تا ساماندهی  مناسب و قابل توجهی نیز تا بعد از انقلاب اسلامی در زمینه امور مربوط به عشایر صورت نگرفته باشد و همه ارگانهایی که در این زمینه شروع به فعالیت کرده بودند نیز دچار ضعفها و کاستی هایی بودند که بدون دستیابی  به نتایج مفید و قابل توجه با دیگر ارگانها جایگزین می شدند. اولین ارگانی که در این زمینه تشکیل شد شورایی با نام شورای عشایری بود که در سال 1325 تاسیس شد و چون این شورا در انجام امور محوله اش ناکام ماند، در سال 1345 برای جبران این ضعف کمیته ای به منظور تدوین برنامه های عشایر در برنامه چهارم تشکیل شد، اما این کمیته هم تنها دو سال فعالیت داشت و در سال 1347 مسئولیت آن به دفتر آبادانی مناطق عشایری در وزارت مسکن و آبادانی سپرده شد.در سال 1351 این طرح هم تغییر نام یافت وتحت عنوان دامداران متحرک ایران،    اجرای آن به وزارت کشاورزی و منابع طبیعی واگذار گردید.نهایتا در اسفند ماه سال 1353 سازمان دامداران متحرک با یک پشتوانه قانونی تشکیل شد که این سازمان پس از پیروزی انقلاب اسلامی، ابتدا به مرکز عشایری ایران و سپس به سازمان امور عشایر تغییر نام یافت و همچنان به وزارت کشاورزی وابسته بود، تا اینکه در سال 1362 از این وزارتخانه جداشده و به وزارتخانه تازه تاسیس جهاد سازندگی پیوست. در مهرماه سال 65 تشکیلات شورای عالی عشایربه ریاست نخست وزیر و عضویت تعدادی از وزراء و نخبگان عشایری تشکیل شد و ارکان آن ازجمله دبیر خانه شورا، شوراهای عشایر 20 استان عشایر نشین و کلیه شهرستانهای عشایری شروع به کار کردند و این روند پس از ادغام وزارتخانه های جهاد سازندگی و کشاورزی هم ادامه یافت و سازمان امور عشایر با حفظ شکل قبلی خود به فعالیت ادامه می دهد.                       

تاریخچه تاسیس مدیریت امور عشایر استان بوشهر:
همانگونه که در تاریخچه تشکیل سازمان امور عشایر ایران  ذکر گردید، این سازمان پس از طی تغییر و تحولات بسیار به صورت امروز در آمد. در استان بوشهر نیز خدمت رسانی به دامداران متحرک که در واقع همان جامعه عشایری بودند از سال 1360 واز ابتدای فعالیت با تشکیل دفتری در جهاد سازندگی پشتکوه از توابع شهرستان دشتستان انجام پذیرفت. دفتر مذبور با نام مرکز امداد عشایر در آغاز فعالیت تنها عشایر حومه دهستان بوشکان و بعضا ارم را تحت پوشش خدمات رسانی قرار می داد. در سال 1364 برای اولین بار بصورت یک اداره و در سطح مدیریت در مرکز استان شکل گرفت و ادارات تابعه آن نیز در شهرستان دشتستان (برازجان) و شهرستان دشتی (خورموج) آغاز به کار نمود.                                          
سطح تشکیلات عشایری استان بوشهر از آن زمان تا کنون، ابتدا به صورت سازمان و مدت 8 سال نیز در سطح اداره کل و از سال 82 تا کنون نیز بشکل مدیریت امور عشایر استان فعال بوده و دارای اداره شهرستانی در دشتستان و دفاتر نمایندگی دشتی، گناوه و تنگستان و نماینده امور عشایر در سازمان های جهاد دیلم، جم، دیر می باشد.

 

 

معرفی مدیران مدیریت از ابتدا تاکنون

 

ردیف

نام ونام خانوادگی

مدرک تحصیلی در شروع تصدی

دوره تصدی

از

تا

1

محمد رضا خلیق

-

58

64

2

موسی ولی زاده

دیپلم

64

66

3

فرهنگ احمدی

دیپلم

66

68

4

جهانبخش سلیمانی

کارشناسی

68

73

5

صادق نکوئیان

کارشناسی

73

76

6

محمد کریمی

کارشناسی ارشد

76

82

7

ایرج شجاعی

کارشناسی

82

85

8

علی ابراهیمی

کارشناسی

85

94

9

فرهمند آقایی

کارشناسی ارشد

94

1398

10

عبدالمحمد امینی زاده

کارشناسی ارشد

1398

1402

11

مهدی رستمی

کارشناسی ارشد

1402

تاکنون

   


پیوست ها